Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent voor ons dat wij organisatiebreed onze verantwoordelijkheid nemen in het creëren van werkgelegenheid, het stimuleren van duurzame innovaties en actief een bijdrage leveren aan de maatschappelijke betrokkenheid van ons bedrijf en onze omgeving. Een betere toekomst komt er immers niet vanzelf, die moet je creëren.

MVO-Prestatieladder Niveau 4

Afgelopen jaar hebben wij met gepaste trots verkondigd dat de Reimert Groep MVO-Prestatieladder Niveau 4 had behaald. Nu kunnen we melden dat de voortdurende inzet hierin door zijn vruchten heeft afgeworpen. Reimert Bouw en Infrastructuur, De Wilde Grond-, Weg- en Waterbouw, Beugel Infrastructuur en Ubink Bouw en Onderhoud zijn met vlag en wimpel door de audit heen gekomen en wij hebben wederom MVO-Prestatieladder Niveau 4 in ontvangst mogen nemen!

Niveau 4 is nog altijd het hoogst haalbare niveau op de MVO-prestatieladder en is een teken van uitstekende prestaties op het gebied van ARBO, milieu en maatschappelijke betrokkenheid. Hiermee zijn wij ook komend jaar één van de 50 bedrijven in Nederland die deze titel mogen dragen.

Bij het bepalen van ons maatschappelijk beleid hebben wij zowel met interne als met externe stakeholders rekening gehouden door hen prestatie-indicatoren aan te laten dragen en deze aan ons managementsysteem toe te voegen. Ons beleid is voortdurend in ontwikkeling en ook komend jaar zullen wij er alles aan doen om een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming te zijn én te blijven.

 

Gezamenlijke inspanning

Dat wij nu weer Niveau 4 behaald hebben is een gedeelde eer: ook onze medewerkers denken mee over duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Zo hebben wij afgelopen zomer onder alle medewerkers een prijsvraag uitgeschreven voor ‘het Meest Duurzame Idee van 2017’, werken wij mee aan een onderzoek van Hogeschool Windesheim naar het hergebruik van thermoharde composieten en zijn onze omgevingsmanagers altijd druk met het organiseren van leerzame activiteiten voor scholen rond ons werkgebied.

Maar het hoogtepunt van 2017 (wat betreft maatschappelijke betrokkenheid in ieder geval) was toch wel dat wij een bijzondere dag hebben mogen organiseren voor de 12-jarige Gerrit uit Minnertsga. Gerrit, die vorig jaar ongeneeslijk ziek bleek, wilde graag een dagje mee met de asfaltploeg die de hoofdstraat in zijn dorp zou reconstrueren. Wij zijn er trots op dat wij deze droom voor hem hebben mogen waarmaken én daarmee ook Stichting Semmy in de spotlight konden zetten.

 

De Reimert Groep: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor gevorderden

met MVO-prestatieladder Niveau 4 en CO²-prestatieladder Niveau 5!