Op donderdag 9 juni 2016 heeft De Wilde Grond-, Weg- en Waterbouw de felbegeerde Gouden Zwaluw 2016 ontvangen voor het project Orlyplein, bij station Sloterdijk in Amsterdam. De award werd uitgereikt door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap in de Vondelkerk te Amsterdam.

Deze award is bedoeld voor overheden, bedrijven of personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de natuur terug te brengen in het straatbeeld. Door de natuur in de straat, de wijk of de stad op duurzame wijze te bevorderen verbetert de leefbaarheid door vermindering van vervuiling, afname van overlast door hangjongeren en het biedt bovendien verkoeling in de zomer. De felbegeerde prijs, een brons-gouden beeltenis van een gierzwaluw ontworpen door beeldend kunstenaar Frans van Hintum, werd uitgereikt in de Vondelkerk in Amsterdam. De jaarlijks uitgereikte prijs maakt deel uit van de campagne 'Natuur in de Straat' van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.

Transformatie van het Orlyplein verdient de Gouden Zwaluw 2016 voor het vrij denken en dromen dat beton en asfalt vervangen kunnen worden door bloemenpracht en bomen.

- Vereniging Nederlands Cultuurlandschap

De Wilde Grond-, Weg- en Waterbouw uit Lelystad heeft dit project in bouwteam met Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere uitgevoerd. Dat werkt!