Het Orlyplein

 

Het Orlyplein voor station Sloterdijk heeft een transformatie ondergaan. Het grijze beton is verruild voor het frisse groen van bomen en beplantingen. Op deze manier wordt het Orlyplein een aantrekkelijke, op mensen gerichte omgeving. Het nieuwe plein is ontworpen door middel van co-creatie waarbij ondernemers, gebruikers, bewoners en gemeente samen hebben nage­dacht over de optimale invulling van het plein. Voor deze samenwerking heeft het Orlyplein op 9 juni 2016 van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap de Gouden Zwaluw uitgereikt gekregen. Deze prijs is voor overheden, bedrijven of personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen.

Het tekenwerk, de engineering en de uitvoering van dit project zijn gedaan door Reimert Bouw en Infrastructuur en De Wilde Grond- Weg- en Waterbouw.

 

Aannemer:

De Wilde Grond- Weg- en Waterbouw

Uitvoerder:

De Wilde Grond- Weg- en Waterbouw

Datum

17 juni 2016

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op ''toestaan cookies" om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten